(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky-vynikající

Potřebné ingredience
6 bílků,250g ořechů,1 bal. piškotů (120g),380g cukru moučka
Postup přípravy
Piškoty a ořechy pomlet. Bílky ušleháme s cukrem, vmícháme ořechy a piškoty. Stříkáme na peč. papír rohlíčky, sušíme na 50° C v troubě, já přidávám i občas na 100° C.
VAŘENÝ KRÉM NA PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
(vhodný i do řezů,dortů...)
3 celá vejce, 8 lžic mletého cukru, 5 lžic kakaa, 1 vanil. cukr, ušlehat vše nad párou do tuha, přidat do teplého 250g 100% tuku, ušlehat, pak nechat (ztuhnout) vychladnout. Nakonec ušlehat 250g másla k tomu.
Nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout, namáčet v čokoládě.
Recept mám od maminky, rohlíčky jsou moc dobré, je lepší je udělat dříve a nechat odležet. Já stříkám
malinké rohlíčky, mám ráda drobné cukroví, je jich potom , ale moc, tak je s tím víc práce. A stříkám krém
hvězdičky, můžete dělat větší rohlíčky a stříknout podél krém na rohlíček. Mně krém vždy zbyde, tak s tím
slepuji jiné cukroví nebo zbytek dávám do dortu.
VAŘENÝ KRÉM NA PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
(vhodný i do řezů,dortů...)
3 celá vejce, 8 lžic mletého cukru, 5 lžic kakaa, 1 vanil. cukr, ušlehat vše nad párou do tuha, přidat do teplého 250g 100% tuku, ušlehat, pak nechat (ztuhnout) vychladnout. Nakonec ušlehat 250g másla k tomu.
Nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout, namáčet v čokoládě.
Recept mám od maminky, rohlíčky jsou moc dobré, je lepší je udělat dříve a nechat odležet. Já stříkám
malinké rohlíčky, mám ráda drobné cukroví, je jich potom , ale moc, tak je s tím víc práce. A stříkám krém
hvězdičky, můžete dělat větší rohlíčky a stříknout podél krém na rohlíček. Mně krém vždy zbyde, tak s tím
slepuji jiné cukroví nebo zbytek dávám do dortu.

Pařížské rohlíčky před sušením-pečením

Rohlíčky zdobené krémem

Nechat ztuhnout v lednici a pak máčet v čokoládě
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
avanka
(upraveno)
26. 3. 2010, 7:22
Marci a kolko sa asi tie rohlicky susia? nikdy som to nerobila, tak mam strach, aby som to neprehnala.... a na tej tacke su vsetky z 1 davky? to ich je ale hodne...



nahlásit

trala
(upraveno)
26. 3. 2010, 16:28
@avanka
Zuzanko, rohlíčky se mají sušit na těch 50°C, ale občas přidám i na těch 100°C, rohlíčky nesmí být měkké, vlastně po usušení jsou tvrdé a po odležení- a dodělání s krémem změknou, je dobré je dělat aspoň týden dřív, aby se uležely, ale dát je samozřejmě do chladna, dají se jíst i hned. Na fotce, kde je jich moc, to je z jedné dávky, ale dělala jsem je moc malé, mohla jsem je dělat větší. Je s tím pak strašně moc práce, s malinkatými, ale jsou strašně moc dobrý. Tak zkuste jen z poloviční dávky, vyzkoušejte. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete sušit více plechů naráz, je to lepší. Tak Vám přeji, ať se zadaří, dejte vědět.




nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
4. 3. 2010, 16:47







nahlásit

trala
(upraveno)
4. 3. 2010, 16:53
@Ilonáček
Ilonko,děkuji




nahlásit